Terug

Volg Hart van Nederland

Vandaag Inside keert vanaf maandag definitief terug op de buis

Vandaag Inside keert vanaf maandag definitief terug op de buis

nieuws

12 mei 2022, 15:28

Vandaag Inside keert vanaf aanstaande maandag terug op tv. Dat heeft Talpa donderdagmiddag laten weten. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zijn alle drie weer van de partij.

Wilfred Genee, René van der Gijp en Derksen besloten bijna twee weken geleden te stoppen met hun talkshow na alle commotie om het 'kaarsverhaal' van Derksen. Daarin bekende de analist dat hij een halve eeuw geleden een dronken bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Later zwakte hij dat verhaal af en zei hij dat er geen sprake van penetratie was geweest.

'Niet gecanceld'

"Naar aanleiding van de uitzending trokken velen de handen van Johan af. Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa", schrijft Marco Louwerens, directeur TV bij Talpa, in een persbericht. "Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan."

De TV-baas zegt zich er bewust van te zijn dat de presentatoren zo nu en dan de grenzen opzoeken: "Dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver. Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan."

De keuze om te stoppen lag volgens Talpa bij Derksen zelf. Na een aantal weken van bezinning is de presentator wel tot de conclusie gekomen "dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap." Talpa zegt die mening te delen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.