Terug

Volg Hart van Nederland

UvA zet docent Frans op non-actief om onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

UvA zet docent Frans op non-actief om onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

nieuws

17 dec 2020, 09:38

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een docent van de opleiding Franse taal en cultuur op non-actief gezet. "Het klopt dat deze docent op dit moment geen onderwijs meer geeft", zegt een woordvoerster naar aanleiding van berichtgeving van NRC. "Er loopt een onderzoek, meer ga ik er op dit moment niet over zeggen", vervolgt ze. NRC onthulde dat de UvA begin deze maand Adviesbureau Berenschot opdracht gaf om onderzoek te doen naar de docent. In een mail naar alle studenten Frans schrijft de universiteit dat er "op basis van enkele recente vertrouwelijke signalen" is besloten een extern onderzoek naar de docent uit te laten voeren.

Meerdere klachten, maar geen onderzoek

Volgens onderzoek van NRC leidde een klacht van een student over de docent in 2017 tot een officiële klachtenprocedure. De klachtencommissie van de UvA oordeelde begin 2018 na hoorzittingen dat sprake was van grensoverschrijdend gedrag. Decaan Fred Weerman van de faculteit Geesteswetenschappen werd opgedragen de docent op zijn gedrag aan te spreken. Omdat er meer studenten waren met klachten over de docent, moest Weerman ook nagaan of nader onderzoek naar hem mogelijk was. Dat onderzoek vond volgens NRC niet plaats. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.