Terug

Volg Hart van Nederland

Uitvaarten worden feestelijker: geen koffie met cake, maar met borrel toosten op het leven

nieuws

10 mrt 2023, 09:11

Een uitvaart op een boot, in een zebrathema of met techno muziek en een dj. Nederlanders kiezen steeds vaker voor een informele uitvaart. Uitvaarten worden steeds minder geassocieerd met de dood en steeds meer gezien als een reden om het leven te vieren.

In de provincies Flevoland en Noord-Holland wordt koffie het meest ingeruild voor champagne. Flevoland en Noord-Holland lopen voorop en ruilen de koffie het meest in voor champagne. Zo merkt ook de Amsterdamse uitvaartondernemer Iede Hoorn. "De laatste jaren wordt er alsmaar meer gekozen voor een ludieke, persoonlijke uitvaart. Mensen beseffen dat werkelijk van alles mogelijk is en niets is te gek."

Nuchtere noorden

Hoewel deze ontwikkelingen ook in Groningen en Friesland plaatsvinden, zijn deze twee provincies toch nog wel anders dan de rest van Nederland. In het nuchtere noorden houden de mensen het volgens Hoorn graag nog veel formeler en 'ouderwets' , met een open kist en koffie na afloop.

Toch is een uitvaart met technomuziek of op een unieke locatie niet iets wat enkel onder jongeren plaatsvindt. "Ook de oudere generatie stapt af van en traditionele en religieuze begrafenis en kiest voor een ludieke locatie voor het afscheid", vertelt Hoorn tot slot.

Bekijk hieronder hoe zo'n informele uitvaart (met technomuziek) eruit ziet:

Uitvaarten worden feestelijker: geen koffie met cake, maar met borrel toosten op het leven
1:41
Uitvaarten worden feestelijker: geen koffie met cake, maar met borrel toosten op het leven

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.