Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen ramadan kan vieren

Tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen ramadan kan vieren

nieuws

3 apr 2022, 15:37

Zo'n 900.000 moslims in ons land doen dit jaar mee aan de Ramadan. Maar de traditionele uitgebreide maaltijd na zonsondergang is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door de energiecrisis, inflatie en hogere prijzen voor voedsel is het voor duizenden moslims niet meer op te brengen. Daarom gaan vrijwilligers aan de slag.

Al jaren maakt een groep in Roermond tijdens de Ramadan eten voor de minder bedeelden. Normaal werd dat gezamenlijk opgegeten, maar sinds corona koken ze, om het vervolgens in bakjes bij mensen thuis te brengen. Twee jaar lang konden de vrijwilligers gebruik maken van een keuken in een café, maar nu die weer open zijn is bezoekers, kunnen ze die niet meer gebruiken. Ze deden mee aan de wedstrijd 'onze buurt'.

Door de winst kregen ze 40.000 euro om een eigen keuken te bouwen. "Iedere dag hebben we een menu, dus het verschilt wat we maken", vertelt Chaib Ramdani, initatiefnemer 'DB4ALL Kookt' aan Hart van Nederland. "We deelden 11.000 maaltijden uit in het eerste jaar, in het tweede jaar 18.000 en dit jaar zijn we van plan nog meer te doen. Voor de normale mens met de normale inkomen zijn het steeds moeilijkere tijden. De vraag wordt alleen maar meer."

'Heel veel liefde zit hierin'

Eén van de mensen die een voedselpakket krijgt, herkent dat. "Het is super welkom. Tegenwoordig is alles zo ontzettend duur dat ik eigenlijk haast niet meer uitkom."

En de vrijwilligers doen het graag. "Het is echt nodig, deze maand kunnen we deze mensen heel hard helpen. Elke dag staan we voor deze mensen klaar. Heel veel liefde zit erin. Vandaar dat we hier allemaal samen zijn", zegt iemand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.