Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen spreeuwen in Huijgenspark Den Haag sterven mysterieuze dood

Dieren

25 okt 2018, 16:21

Een groot mysterie in het Huijgenspark in Den Haag. Daar werden in de afgelopen week bijna 150 dode spreeuwen gevonden. Afgelopen vrijdag lagen er dertig, woensdag lagen er opnieuw dertig en donderdag werden op precies dezelfde plek nog eens bijna negentig zangvogels dood aangetroffen. De dieren hebben geen inwendige bloedingen en zijn dus niet ergens massaal tegenaan gevlogen. Het lijkt erop dat de vogels vanuit een slaapboom naar beneden zijn gevallen. Ook gaan er geluiden op dat er sprake zou zijn van vergiftiging. De Partij voor de Dieren in Den Haag eist een onderzoek naar de raadselachtige vogelsterfte. Volgens raadslid Robert Barker kan het niet zo zijn dat vogels spontaan massaal uit de lucht vallen. De doodsoorzaak van de vogels moet volgens hem daarom worden onderzocht. In de afgelopen weken zouden ook honden die in het park werden uitgelaten ziek zijn geworden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.