Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen boetes voor verkeerd plakken Oostenrijks tolvignet, maar hoe plak je 'm goed?

Tientallen boetes voor verkeerd plakken Oostenrijks tolvignet, maar hoe plak je 'm goed?

nieuws

17 feb 2023, 17:26

De ANWB heeft naar eigen zeggen tientallen meldingen gekregen van Nederlandse reizigers die in Oostenrijk een boete hebben gekregen omdat hun tolvignet niet op de juiste plek zat.

De meeste snelwegen in Oostenrijk zijn tolwegen. Een tolvignet is verplicht om daar te mogen rijden. Met camera’s wordt actief gecontroleerd of het vignet op de juiste manier is aangebracht. Boetes voor het verkeerd opplakken van het vignet kunnen oplopen tot wel 300 euro.

De stickers moeten aan de binnenkant van de voorruit worden geplakt en wel linksboven of naast de achteruitkijkspiegel, meldt de ANWB. Het vignet mag níet in een houder worden geplaatst en ook niet met plakband worden vastgemaakt. Volgens de ANWB is dat om te voorkomen dat een vignet wordt doorverkocht.

Automobilisten die in een caravan op reis gaan, moeten voor bestemming Zwitserland een extra vignet plaatsen, op dezelfde manier geplaatst als bij een auto. Als het een caravan zonder voorruit is, moet het vignet geplaatst worden aan de linkerzijde, op een niet makkelijk te vervangen onderdeel. Dit zodat diefstal zo lastig mogelijk wordt.

Dat laatste geldt ook voor motorrijders: plaats het vignet op op een moeilijk te vervangen onderdeel. Het ANWB adviseert het vignet bijvoorbeeld te plaatsen op de benzinetank.

Lange files richting sneeuw

De ANWB verwacht aankomend weekend lange files richting de wintersportgebieden in de Alpen. Veel Nederlanders rijden dan naar hun wintersportbestemming omdat de voorjaarsvakantie in de regio Zuid begint.

In het Duitse Winterberg werd in januari al flink geskied. Dat leverde veel blije gezichten op, is te zien in deze video:

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.