Terug

Volg Hart van Nederland

The Voice-slachtoffers roepen kabinet op: stel onafhankelijk onderzoek in

Politiek

12 apr 2022, 20:57

Enkele vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn in het misbruikschandaal rond The Voice of Holland willen dat het kabinet een onafhankelijk onderzoek instelt naar de misstanden. Hun advocaat roept regeringscommissaris Mariëtte Hamer op daarop aan te dringen.

Na de onthullingen door BOOS over het seksueel wangedrag achter de schermen bij de talentjacht kondigde tv-producent ITV een extern onderzoek aan. Dat wordt momenteel uitgevoerd door advocatenkantoor Van Doorne. De vermeende slachtoffers willen echter dat ook de overheid onderzoek doet naar de zaak.

'We verliezen het momentum'

"Alleen door goed onderzoek te doen kan er uiteindelijk echt recht worden gedaan aan de slachtoffers", stelt advocaat Sébas Diekstra, die meerdere zelfverklaarde Voice-slachtoffers bijstaat. Hij vreest dat verdere aarzeling om de misstanden aan te pakken uiteindelijk zal leiden tot afstel.

"Door nu niet door te pakken verliezen we het momentum om de verandering te kunnen aanjagen die nodig is om de cultuur die leidt tot seksueel grensoverschrijdend gedrag te doorbreken", aldus de raadsman. "Als je als overheid nu niets doet, kun je later niet meer met droge ogen zeggen dat je er alles aan gedaan hebt."

Hamer adviseert het kabinet

Diekstra ziet daarin een rol weggelegd voor Hamer, die deze maand aan de slag is gegaan als regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag. In die functie mag zij het kabinet gevraagd en ongevraagd adviseren. Hij wil daarom dat Hamer er bij de regering op aandringt een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek in te stellen naar de misstanden bij The Voice.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.