Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse mediabedrijven sluiten pact tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Nederlandse mediabedrijven sluiten pact tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

nieuws

14 feb 2023, 11:07

Mediabedrijven in Nederland slaan de handen ineen om (seksueel) grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer tegen te gaan. Talpa Network, NPO, RTL, EMG, NEP en NCP hebben gezamenlijk het 'Mediapact Respectvol Samenwerken' ondertekend.

De Nederlandse mediawereld is de laatste jaren regelmatig het toneel geweest van misstanden, waarbij vooral de rellen rondom The Voice of Holland, De Wereld Draait Door en de aantijgingen rond NOS Sport veel in het nieuws is geweest. Daarop is door veel bedrijven actie ondernomen, zoals bewustwordingstrainingen en het benadrukken van de aanwezigheid van vertrouwenspersonen.

Tekst gaat verder onder de video:

Eerste acties

De mediasector wil zich met de nieuwe samenwerking nog sterker maken voor de veiligheid van alle medewerkers, deelnemers, gasten en andere betrokkenen. De eerste concrete acties van het pact zijn gericht op training, bewustwording en gezamenlijke verantwoording.

De mediabedrijven hebben dinsdag een website gelanceerd waarop de plannen staan omschreven, respectvolsamenwerken.nl. Op deze site zal in de loop van het jaar ook de voortgang van de ideeën worden gedeeld.

Staatssecretaris Gunay Uslu (Media en Cultuur) noemt het mediapact "een eerste stap in de goede richting". Zij laat weten samen met regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag Mariëtte Hamer de verdere ontwikkelingen te volgen. Ook zal ze, "daar waar nodig, het gesprek met de sector blijven voeren over de voortgang".

Foto: Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.