Terug

Volg Hart van Nederland

Marco Borsato gaat vrijuit in The Voice-schandaal, waarom is zijn zaak geseponeerd?

nieuws

14 mrt 2023, 23:16

Het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) om Marco Borsato niet te vervolgen rond het The Voice-schandaal beheerst dinsdag al heel de dag het nieuws. Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen zullen nog wel worden vervolgd. Maar waarom gaat Borsato eigenlijk vrijuit in deze zaak?

Allereerst liepen tegen Borsato twee zaken: een zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte uit december 2021 en een rond de bekende talentenjacht. Bij die laatste is het onderzoek nu gestopt en zal er geen vervolging plaatsvinden. Oftewel: die zaak is geseponeerd.

Bewijs ontbreekt

Die eerste zaak loopt nog wel, daar moet het OM nog een vervolgbeslissing in nemen. Maar waarom is die The Voice-zaak rond Borsato nou precies gestopt? Dat heeft alles te maken met bewijs. Of beter gezegd: het gebrek daaraan.

Uit onderzoek van het OM blijkt namelijk dat daar onvoldoende van is om Borsato te vervolgen in de zaak die speelt rond The Voice. "Omdat de verklaring van het slachtoffer in deze zaak niet ondersteund wordt door een tweede bewijsmiddel, kan de zaak juridisch gezien niet bewezen worden. Het Openbaar Ministerie heeft daarom besloten deze zaak te seponeren", aldus het OM op haar site.

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK komen iedere dag de belangrijkste fragmenten uit de media voorbij. Luister hier de meest recente aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Bovenstaande video is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.