Terug

Volg Hart van Nederland

Temptation Island-koppel verdacht van witwassen van ruim half miljoen euro

Temptation Island-koppel verdacht van witwassen van ruim half miljoen euro

Entertainment

11 mei 2023, 20:05

Het Nederlandse Temptation Islandkoppel Gianni van der B. (30) en Melissa van de V. (26) worden verdacht van het witwassen van ruim een half miljoen euro. De politie laat weten dat woensdagochtend hun woning en bedrijfspand in Weert is doorzocht. Eerder kwam G. al in aanraking met justitie om verschillende drugszaken.

G. en M. werden bekend door hun deelname aan de realityserie in 2020. Met een flinke achterban op sociale media, ruim 94.000 volgers voor Melissa en 57.000 voor Gianni, hebben zij zich in korte tijd populair weten te maken op Instagram. Het tweetal heeft meerdere bedrijven, waaronder de verkoop van baby- en dameskleding en bieden personal-trainingservice.

Zowel papierwerk als gegevensdragers zijn in beslag genomen tijdens het politieonderzoek. De twee zijn niet aangehouden, maar blijven wel verdachten in de zaak.

Hoofdverdachte

Gianni is hiernaast ook nog altijd hoofdverdachte in het onderzoek naar het grootste crystal meth-lab ooit in Nederland. Deze werd in 2021 aangetroffen in het Limburgse Nederweert. Hier zou per dag meer dan 100 kilo van de zeer verslavende drug worden gemaakt, wat gelijk staat aan een handel- en straatwaarde van 1 miljoen euro per dag.

De rechter besloot eerder dat het bewijs tegen Gianni van der B. niet voldoende was voor een veroordeling. Het is niet duidelijk of de witwas-verdenkingen iets te maken hebben met de handel in drugs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.