Terug

Volg Hart van Nederland

Talloze inzamelingsacties opgezet voor Turkije en Syrië: 'Onder de indruk van de saamhorigheid'

nieuws

7 feb 2023, 18:23

Nederland slaat de handen ineen voor Turkije en Syrië. In het hele land zijn er inzamelingsacties gestart om de mensen in de getroffen gebieden, vaak familieleden of vrienden, te helpen. Of het nou spullen zijn of een financiële bijdrage: alles is welkom.

In Soest is het bij Ramazan Cildir van MR Carwash een drukte van belang. Maandag plaatste Cilder een bericht op Instagram dat hij voornemens was een inzameling te beginnen. Alles is welkom: kleren, dekens, powerbanks en babyvoeding. Tot zijn eigen verbazing stonden er dinsdagochtend, nog voordat zijn zaak open ging, al dozen en zakken met spullen voor de poort.

'Mijn hart doet zeer'

Ook in Den Haag stapelen de hulpgoederen zich op bij de Turkse Islamitische Culturele Stichting. "We zouden in totaal vijf à zeven vrachtwagens kunnen vullen", zegt voorzitter Tahsin Çetinkaya. "Mijn hart doet zeer, maar ik ben wel onder de indruk van de saamhorigheid." Ondertussen gaan ze over van een goedereninzameling naar een geldinzameling, zodat donaties bij de juiste instanties terechtkomen die in het getroffen gebied direct hulp kunnen bieden.

De Rotterdamse Nilgün Şahin is met dat laatste ook druk bezig: geld inzamelen. Haar Stichting Nederlandse Turkse Vrijwilligers, waar ze vicevoorzitter van is, heeft binnen 24 uur al een prachtige 350.000 euro op de teller staan. Ze staat er zelf van te kijken: "Het gaat echt heel snel. We maken flink wat overuren sinds maandag." Ook zij is erg blij met de saamhorigheid die er heerst. "Al onze vrijwilligers zijn keihard bezig. We doen wat we kunnen."

Weten wat er in de Nederlandse talkshows besproken wordt met betrekking tot de aardbevingen in Turkije en Syrië? Luister hier de Hart van Nederland-podcast TV-TALK voor wat je niet mag missen van de Nederlandse televisie:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.