Terug

Volg Hart van Nederland

Storing bij mobiel bellen Vodafone lijkt opgelost, ook 112 bellen kan weer

nieuws

14 apr 2023, 15:52

Klanten van Vodafone kunnen weer mobiel bellen en gebeld worden. Het is ook weer mogelijk om het alarmnummer 112 te bellen. De landelijke storing lijkt daarmee opgelost, meldt de provider.

De storing begon vrijdagochtend vroeg. Al rond 09.00 uur meldde Vodafone dat de oorzaak gevonden was en dat het netwerk zich stabiliseerde. Rond 10.30 uur gaf het telecombedrijf aan dat nog zo'n 30 procent van het netwerk last had van de problemen.

"Storingen kunnen voorkomen", zegt Yeşilgöz, minister van Justitie en Veiligheid. tegen Hart van Nederland. Het ministerie onderzoekt samen met Vodafone de storing:

Ye?ilgöz over storing Vodafone: 'Storingen kunnen voorkomen'
0:34
Ye?ilgöz over storing Vodafone: 'Storingen kunnen voorkomen'

Het bedrijf waarschuwde dat klanten wel contact zouden kunnen hebben met 112, maar niets konden horen of niet verstaanbaar waren. Vodafone gaf als tip om 112 met een vaste telefoon te bellen. Maar veiligheidsregio's raadden ook de 112NL app aan.

Veel gemeenten, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en bedrijven hadden last van de storing, waaronder Erasmus MC in Rotterdam en de universiteiten van Tilburg en Groningen. Ze waren niet bereikbaar, of heel slecht.

Oud-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus pleitte in 2019 al voor een "robuuste oplossing" na een urenlange landelijke storing met alarmnummer 112:

Minister Grapperhaus wil 'robuuste oplossing' na storing 112
0:45
Minister Grapperhaus wil 'robuuste oplossing' na storing 112

Hoeveel klanten?

Hoeveel klanten last hadden van de storing is, volgens Vodafone niet te zeggen. Sommige gesprekken kwamen namelijk wel door, maar anderen niet, legde een woordvoerder eerder uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.