Terug

Volg Hart van Nederland

‘Stop de onzinnige regeltjes voor zorgcoöperaties’

Politiek

17 okt 2018, 18:52

De paar honderd zorgcoöperaties die ons land rijk is lopen steeds vaker tegen pietluttige regeltjes aan waardoor ze hun goede bedoelingen met veel minder plezier in de praktijk kunnen brengen. Daar moet wat aan gedaan worden, bepleit het CDA vandaag in de Tweede Kamer. De kern van een zorgcoöperatie is dat buren elkaar helpen op basis van vrijwilligheid. Om dat toch iets georganiseerder te doen, doen ze dat in een verenigingsverband - maar dan komen er ineens heel veel kleine, maar vervelende regels om de hoek kijken. Wil je een filmavond organiseren met een groep vrienden of buren, dan mag dat. Maar organiseer je het als zorgcoöperatie, dan moet je afdracht aan buma/stemra betalen. Een warm pannetje soep brengen naar een oudere buurman of -vrouw? Geen probleem. Diezelfde pan soep brengen als je onderdeel bent van een zorgcoöperatie? Dan mag de pan niet te heet zijn van de thuiszorgregelgeving en mag de pan van de arbo niet te zwaar zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.