Terug

Volg Hart van Nederland

Sprankje hoop bij nabestaanden van vermoord echtpaar Vis door nieuwe onderzoekstechniek

112

21 feb 2023, 19:09

De moord op het echtpaar Jurre en Marrie Vis uit Vollenhove is nog altijd niet opgelost. Toch gloort er een glimpje hoop voor Klaas Vis, de zoon van het stel. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hem laten weten dat er opnieuw DNA-onderzoek wordt uitgevoerd op sporen uit de zaak met behulp van nieuwe technieken.

Jurre en Marrie werden op 10 september 2009 dood in hun woning in Vollenhove gevonden. Ze waren doodgeschoten. Marrie bleek bovendien meerdere malen met een mes te zijn gestoken. Ondanks verschillende verdachten en aanhoudingen in de begintijd van het onderzoek lijkt de zaak nu al jaren muurvast te zitten.

Vertrouwen in coldcaseteam

Een paar weken geleden werd Klaas Vis samen met familievriend Harm Hulleman bijgepraat door het coldcaseteam. Dankzij nieuwe forensische onderzoekstechnieken hoopt het OM dichter bij de oplossing van de zaak te komen. "Ik wil graag duidelijkheid in deze zaak. Iemand heeft dit op zijn geweten en ik wil weten wie", zegt Klaas Vis tegen Hart van Nederland. Hij is gefrustreerd dat het al zo'n lange tijd duurt, maar heeft desondanks wel vertrouwen in de mensen van het coldcaseteam.

Harm Hulleman, een familievriend, is ook nauw betrokken bij de zaak en deelt de mening van Vis dat het onderzoek traag verloopt. Het onderzoek heeft veel impact op zijn leven. Harm hoopt dat er eindelijk een doorbraak komt, maar is ook voorzichtig in zijn verwachtingen. Het is te hopen dat het nieuwe DNA-onderzoek in de zaak van het echtpaar Vis zal leiden tot de oplossing van deze moordzaak en dat de nabestaanden eindelijk antwoorden krijgen na veertien jaar van onzekerheid en verdriet.

Het OM bevestigt desgevraagd dat het onderzoek naar de dood van het echtpaar Vis, net als andere coldcase-onderzoeken, wordt bezien met nieuwe forensische mogelijkheden. In dat kader zijn er nieuwe DNA-sporen naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd. Dat onderzoek is nog niet afgerond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.