Sport

Bondscoach Ronald Koeman opgenomen in ziekenhuis met hartproblemen

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal is zondagavond in het ziekenhuis opgenomen na klachten over pijn op de borst.

De 57-jarige oud-international heeft inmiddels een hartkatheterisatie ondergaan. Volgens zijn management is dat goed verlopen.

De Telegraaf schrijft dat Koeman per ambulance met spoed vanuit zijn woonplaats naar het ziekenhuis is vervoerd. Daar stond een team van specialisten klaar om hem op te vangen en te behandelen. Volgens zijn echtgenote Bartina maakt haar man het naar omstandigheden weer redelijk.

De komende dagen moet de bondscoach rust nemen. Maandag mag Koeman waarschijnlijk weer naar huis.

Beterschapswensen

Koeman krijgt vanuit de voetbalwereld tal van beterschapswensen en steunbetuigingen na zijn spoedopname. “Ik wens je een snel herstel, coach”, liet middenvelder Georginio Wijnaldum van Liverpool en Oranje weten.

Ook zijn grote liefde FC Barcelona, de club waar Koeman ooit nog als trainer aan de slag zou willen gaan, reageerde met warme woorden. “We wensen de Barça-legende een snel en volledig herstel toe. Houd de moed erin.”

Vanuit Engeland leefde Everton, de club waarbij Koeman als trainer fungeerde, op Twitter eveneens mee. “Iedereen bij onze club wenst de voormalige ‘boss’ een spoedig herstel.”

In Nederland lieten de clubs waar de oud-international als speler en/of trainer actief was, ook van zich horen. “Dat is schrikken. Veel beterschap”, meldde FC Groningen. “Word snel beter”, gaf AZ te kennen. “Een vervelend bericht. Beterschap”, verkondigde Feyenoord.

ANP