Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim een kwart van de Nederlanders vond de speech van de koning goed

Ruim een kwart van de Nederlanders vond de speech van de koning goed

Milieu en Gezondheid

20 mrt 2020, 21:47

Vrijdagavond sprak koning Willem-Alexander het land toe over het coronavirus. Een kleine dertig procent van de Nederlanders geeft de speech van de koning een dikke 8. Dat blijkt uit onderzoek van Wat Vindt Nederland onder bijna 2500 mensen. In zijn toespraak uitte koning Willem-Alexander zijn waardering voor de Nederlandse artsen en zorgverleners. Ook drukte hij alle Nederlanders op het hart de aanwijzingen van het RIVM goed op te volgen en een wakend oog te houden op anderen waar mogelijk. "Het coronavirus kunnen wij niet stoppen. Het eenzaamheidsvirus wel!" Lees hier de volledige toespraak van de koning nog eens terug Uit ons dagelijks onderzoek van Wat Vindt Nederland blijkt dat 28 procent van de Nederlanders de speech van de koning beoordeelt met een 8. Vooral 50-plussers zijn zeer te spreken over de inhoud van de woorden die de koning sprak.

Mager zesje versus overtuigende tien

Zestien procent van de Nederlanders geeft de toespraak een 7 en 8 procent bekroont de koning met een dikke tien voor zijn mooie woorden. Opvallend: net zoveel Nederlanders trakteren de koning op een mager zesje. De speech die premier Mark Rutte afgelopen maandag hield, krijgt van de Nederlanders ongeveer een gelijke beoordeling. Alleen geven net iets meer mensen de minister-president een 9: 26 procent voor Rutte, tegenover 15 procent voor de koning.

Wat vindt Nederland is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 27.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.