Terug

Volg Hart van Nederland

Sonja uit Weesp in onzekerheid: man, schoonvader en zwager mogelijk nog onder puin in Turkije

Sonja uit Weesp in onzekerheid: man, schoonvader en zwager mogelijk nog onder puin in Turkije

nieuws

7 feb 2023, 23:06

Sinds maandagochtend leven Sonja Köse uit Weesp en haar familie in intense onzekerheid. Haar man Salahattin, schoonvader Hamis en zwager Yilmaz worden sinds de aardbevingen in Turkije vermist. "Er is veel onduidelijk. Van dorpsgenoten in Turkije hebben we te horen gekregen dat mijn man onder het puin ligt en nog geluid maakt. Hij leeft dus nog", vertelt Sonja dinsdag aan Hart van Nederland.

Maandagochtend werd Sonja, net als de rest van wereld, vol ongeloof wakker. "Het was zes uur 's ochtends en ik nam vrijwel direct contact op met het noodnummer van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik bel daar nog steeds iedere dag mee. Inmiddels weten we dat mijn schoonzus en nichtje zijn bevrijd."

Drie familieleden vermist

Maar daarmee zijn de zorgen van Sonja nog niet voorbij. Haar man, die een groot deel van het jaar in Turkije woont en werkt, wordt nog altijd vermist. Ook Sonja's schoonvader en zwager zijn nog niet gevonden. Omdat er weinig informatie komt vanuit het ministerie, loopt veel contact via dorpsgenoten uit het Turkse plaatsje Antakya, waar Sonja's man woont.

"Via mensen daar weet ik dat mijn man onder het ingestorte appartementencomplex ligt. Hoe het met hem is, weet ik niet. Mijn schoonvader en zwager wonen 150 meter verderop. Ook van hen ontbreekt nog ieder teken van leven", zegt Sonja.

Tegenstrijdige berichtgeving

Naar verluidt gaan hulpverleners woensdag naar de plek van het ingestorte complex om te onderzoeken of ze daar een teken van leven kunnen waarnemen, zo heeft Sonja vernomen. Maar of dat ook klopt, is niet duidelijk. De berichtgeving uit Antakya is soms tegenstrijdig. "Soms horen we verhalen dat het getroffen gebied volledig onbereikbaar is. Aan de andere kant wordt er ook verteld dat mensen die in het complex woonden af en toe terugkeren om kleding en spullen te halen", vertelt de schoonzus van Sonja.

De allesverwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië hebben al aan meer dan 7.000 mensen het leven gekost. De reddingsacties zijn nog altijd in volle gang.

In de video hieronder is te zien hoe in heel Nederland reddingsacties op gang komen voor de situatie in Turkije en Syrië.

Talloze inzamelingsacties opgezet voor Turkije en Syrië
2:14
Talloze inzamelingsacties opgezet voor Turkije en Syrië

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.