Terug

Volg Hart van Nederland

Sloop Rotterdamse Tweebosbuurt vastgelegd in documentaire: 'Ze hebben hier een gemeenschap gesloopt'

nieuws

25 jan 2023, 23:16

De Tweebosbuurt in Rotterdam: oude woningen moesten hier wijken voor nieuwbouw. Echter heeft dit verhaal meer voeten in de aarde. De documentaire 'Fantoomwijk' gaat over de impact daarvan op de bewoners, die de afgelopen jaren fel in verzet kwamen. Ravi Sandberg, regisseur en oud-bewoner van de wijk wil met deze documentaire laten zien wat dit met de bewoners van de wijk heeft gedaan.

Sandberg heeft een half jaar aan de documentaire gewerkt en is op het idee gekomen omdat hij zelf ook twee jaar in de wijk heeft gewoond. "Toen ik er niet meer woonde en terugging zag ik dat mijn oude huis letterlijk uit elkaar werd getrokken. Precies op dat moment dacht ik, dit zou wel eens een verhaal kunnen zijn", vertelt hij aan Hart van Nederland.

'Geen woning maar gemeenschap gesloopt'

Sandberg is zeker niet de enige oud-bewoner die met enige weemoed terugkijkt op hoe het toen is gegaan. "Je moet kunnen wonen waar je wil wonen", zegt Edwin Dobber, een andere oud-bewoner van de buurt. Hij komt nog vaak in de deels platgegooide wijk: "Mijn moeder woont aan de andere kant dus ik moet hier vaak zijn, en iedere keer doet het pijn."

Ook Mustapha Eaisaouiyne heeft nog steeds zijn buik vol van hoe de bewoners zijn behandeld: "Hier zijn niet een paar woningen plat gegaan, hier is een gemeenschap gesloopt", zegt hij voor de camera.

De première van de documentaire is aanstaande vrijdag op het International Filmfestival Rotterdam (IFFR).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.