Terug

Volg Hart van Nederland

Slob schorst commissaris mediawaakhond

Slob schorst commissaris mediawaakhond

nieuws

25 apr 2019, 18:20

DEN HAAG (ANP) - Minister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media geschorst, voor de duur van een onderzoek naar hem. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij een roman had geschreven over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek en sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen.

Slob schrijft aan de Tweede Kamer dat er binnen het Commissariaat ,,door verschillende oorzaken" een vertrouwensbreuk is ontstaan tussen Eljon en de overige leden. Ze kunnen daardoor niet meer samenwerken. De bewindsman laat onderzoeken of Eljon in de toekomst weer zijn functie kan uitoefenen, maar tot dan blijft hij geschorst. Slob verwacht eind mei een beslissing te kunnen nemen.

De titel van het boek is Dwergwerpen en Eljon schreef het samen met mediaman Bart in 't Hout.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.