Op biefstuk en biefstukreepjes van supermarktketen Hoogvliet is de salmonellabacterie aangetroffen, meldt voedselwarenautoriteit NVWA. Het gaat om diverse verpakte vleesproducten, zoals biefstuk met kruiden, gemarineerde biefstukreepjes en kogelbiefstuk met kruidenboter. Consumenten kunnen op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit precies zien om welke producten het gaat. Hoogvliet zelf roept consumenten op de producten niet te eten. De gevaarlijke darmbacterie werd tijdens een controle op een deel van de producten ontdekt.Gevaar voor bepaalde groepenHet eten van een product met de salmonellabacterie is vooral risicovol voor zwangeren, ouderen en jonge kinderen. Afgelopen december werden ook al vleesproducten van Hoogvliet uit de schappen gehaald om dezelfde reden. Een besmetting kan klachten geven zoals diarree, buikpijn en koorts. Hoe ziek iemand wordt, hangt af van de hoeveelheid salmonella, de soort salmonella en de weerstand van de persoon. Enkele zijn extra moeilijk te behandelen omdat ze resistent zijn tegen antibiotica. https://twitter.com/\_NVWA/status/1095598196481576960 Een lichte besmetting kan maag- en darmklachten veroorzaken, die na een paar dagen vanzelf over gaan. Na een besmetting tasten de bacteriën de dunne darm aan, waar de bacterie een ontsteking veroorzaakt. De verschijnselen ontstaan meestal binnen 12 tot 36 uur en houden vaak 2 tot 3 dagen aan. ANP/Redactie