Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte: Nederland opgeschrikt door aanslag Utrecht

Politiek

18 mrt 2019, 15:00

Nederland is opgeschrikt door een aanslag met "gewonden en mogelijk doden''. Dat zei premier Mark Rutte maandag. Een terroristisch motief wordt volgens hem "niet uitgesloten''. Rutte voegde er aan toe: "Een daad van terreur is een aanval op onze beschaving, op onze tolerante en open samenleving. Mocht dit blijken, dan past maar één antwoord. En dat luidt: onze rechtsstaat en onze democratie zijn sterker dan fanatisme en geweld. We zullen niet wijken voor onverdraagzaamheid. Nooit.''

'Maximaal alert'

Volgens de premier wordt "alles op alles gezet om de dader of daders zo snel mogelijk te pakken''. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) voegde eraan toe dat het kabinet alles doet om de autoriteiten in Utrecht te ondersteunen. "Ik roep iedereen op de aanwijzingen van de autoriteiten nauwgezet te volgen. Wees maximaal alert, maar blijf ook rustig.'' Aan het einde van de middag wordt het crisisberaad op het ministerie van Justitie en Veiligheid hervat. "Dan zullen we u nader informeren'', aldus Grapperhaus. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.