Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim kwart ouders ruziet over naam van de baby

nieuws

2 mei 2023, 14:22

Een naam kiezen voor je kindje valt voor een hoop ouders niet mee. Je kunt de keuze maar een keer maken en wil een originele naam kiezen die past bij het kind. Ook moet zowel vader als moeder het eens zijn met de naam. Uit onderzoek van Kaartje2go blijkt ruim een kwart zelfs discussie te krijgen over hoe het kleintje genoemd wordt.

Daarbij komt ook dat als ouders uiteindelijk een naam hebben gekozen het lang niet altijd lukt om dat geheim te houden voor hun omgeving. Zo'n 85 procent wil de naam het liefst geheimhouden tot na de geboorte, maar een op de tien geeft aan de naam per ongeluk al verklapt te hebben, bijvoorbeeld aan familie.

Geheim houden

De intentie om de naam geheim te houden is met een reden. De kans dat iemand anders namelijk aan de haal gaat met een babynaam is namelijk zeker aanwezig. Een op de tien ondervraagden overkwam het dat een kennis, familielid of vriendin aan de haal ging met de met zorg uitgekozen naam. Vooral de kennis of vriendin moet je hierbij in de gaten houden. Uit het onderzoek blijkt dat deze twee nog wel eens jouw babynaam kunnen kiezen voordat jouw kindje de naam heeft gekregen.

Populaire namen

Verder blijkt uit cijfers van Kaartje2go van het eerste kwartaal dat Finn, Levi en Boaz het meest geliefd zijn als het gaat om jongensnamen. Bij de meisjes zijn dit de namen Olivia, Zoë en Lieke. Van de uniseks namen staan de namen Sem, Luca en Noah in de top drie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.