Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim 2400 demonstranten opgepakt bij protest op A12

nieuws

9 sep 2023, 19:47

Er zijn ruim 2400 mensen aangehouden bij het klimaatprotest op de A12, dat meldt de politie. Onder de arrestanten zitten tientallen minderjarigen. De meeste mensen zijn aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties. Er zijn enkele mensen aangehouden voor andere strafbare feiten.

Volgens de organisatie deden meer dan 10.000 mensen doen mee aan de klimaatprotesten zaterdag in Den Haag. De gemeente schat dat er "maximaal 9000" mensen op de snelweg A12 zaten of ernaast stonden.

Aan het eind van de middag is de politie begonnen met het ontruimen van de demonstratie. Een van de gearresteerden is actrice Carice van Houten. Eén agent heeft zijn dienst moeten afbreken omdat hij door zijn rug is gegaan bij het tillen van actievoerders.

De vraag is of de opgepakte actievoerders allemaal vervolgd worden:

Bonden: politie gefrustreerd omdat activisten A12 niet worden vervolgd
2:25
Bonden: politie gefrustreerd omdat activisten A12 niet worden vervolgd

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.