Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdamse Coolsingel stroomt vol voor huldiging Feyenoord, 'gezellig druk' in treinen

nieuws

15 mei 2023, 09:19

In Rotterdam staan de eerste Feyenoord-fans al op de Coolsingel, waar de kersverse landskampioen maandagmiddag om 12.00 uur wordt gehuldigd. Volgens de gemeente Rotterdam zit de sfeer er al goed in. "Er klinken al Feyenoord-liedjes", zegt de gemeente in haar liveblog over de huldiging.

Zones 1, 2, 3, 4 en 5, de ingangen A en B en het vak voor mindervaliden waren al snel vol, meldde de gemeente Rotterdam. Ook op het Hofplein was het al vroeg druk. De mensen werden gefouilleerd bij binnenkomst, maar er was 's ochtends al vuurwerk te horen. Vanaf het afgeschermde gebied is het niet mogelijk om de Coolsingel te bereiken. Op schermen was de tekst 'kwetsende spreekkoren zijn zinloos, steunen is goud', te lezen.

Drukte

De gemeente adviseert de fans om naar Zone 9 (Binnenrotte) te gaan voor huldiging om de drukte te ontlopen. Op de Coolsingel zijn nog twee publieksvakken open. Voor de feestvierende menigte worden kampioenschalen uitgedeeld en zijn cupcakes met een Feyenoord-logo te verkrijgen.

Enkele bezoekers zijn onwel geworden vanwege de drukte, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Het gaat om een handvol supporters, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De woordvoerder zegt dat de veiligheidsregio maximaal voorbereid is met aanwezige medische hulp.

Onder het publiek bevinden zich veel kinderen. Rotterdamse leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs kregen maandag vrij om de huldiging van Feyenoord bij te wonen.

'Gezellig druk' in de trein

Ook in de treinen naar Rotterdam zitten maandagochtend veel Feyenoord-fans die onderweg zijn naar de huldiging op de Coolsingel. Volgens de NS is het nog niet drukker dan normaal in de ochtendspits, maar zitten er al wel veel voetbalsupporters in de trein. "Het is gezellig druk, maar het loopt goed door", zegt een woordvoerder. In meerdere treinen naar Rotterdam zitten supporters al aan het bier en zingen ze clubliederen. Ook op station Rotterdam Centraal is het druk; veel fans lopen vanaf daar naar het centrum van de stad.

Na de overwinning zondagavond was het groot feest in de Maasstad. Op onderstaande beelden is te zien dat supporters massaal de fontein in duiken:

Honderden Feyenoordfans springen in de fontein na overwinning
8:08
Honderden Feyenoordfans springen in de fontein na overwinning

Hele dag druk in de treinen

De NS verwacht dat het maandag de hele dag heel druk is in treinen van en naar Rotterdam, vooral tussen 09.00 uur en 11.30 uur en direct na de huldiging.

Vanwege het evenement worden extra en langere treinen ingezet. De NS adviseert mensen om hun reis waar mogelijk uit te stellen als ze maandag met de trein naar Rotterdam willen reizen maar niet naar de huldiging gaan.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.