Terug

Volg Hart van Nederland

Rode Kruis opent Giro 7244 voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

nieuws

6 feb 2023, 14:40

Het Rode Kruis begint een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Daartoe is Giro 7244 geopend, meldt de hulporganisatie.

Het Rode Kruis helpt mensen onder het puin vandaan te halen en zorgt voor eerste hulp, het bemensen van ambulances en het vervoeren van mensen naar het ziekenhuis. Ook vangt de organisatie mensen op die hun huis zijn kwijtgeraakt met dekens, tenten, catering en mobiele keukens.

Talloze doden en gewonden

Maandagochtend werd eerst een beving met een kracht van 7.8 gemeten, later op de ochtend was er nog een schok van 7.6 of 7.5. In Turkije en Syrië zijn ruim 2600 doden gevallen en zijn 3000 gebouwen ingestort. In Turkije overleefden 1651 mensen de ramp niet, meldt vicepresident Fuat Oktay. In Syrië staat het dodental tot nu toe op 1000, met 570 doden in regeringsgebieden en 430 in de gebieden die onder controle staan van de rebellen. De verwachting is dat het dodental nog verder zal oplopen omdat veel mensen nog zijn vermist.

Aangezien het momenteel erg koud is in de regio, er op veel plekken sneeuw ligt en er zware stormen zijn, is het lastig om hulpteams en goederen op locatie te krijgen.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.