Terug

Volg Hart van Nederland

Reddingswerkers- en honden gehuldigd voor inzet in aardbevingsgebied Turkije

nieuws

20 feb 2023, 19:42

Rotterdamse reddingswerkers van reddingsteam USAR zijn maandag gehuldigd voor hun inzet in Turkije. De reddingswerkers en -honden waren in het aardbevingsgebied in de Turkse provincie Hatay, waar ze twaalf mensen levend onder het puin vandaan hebben weten te halen.

Bij de huldiging op het stadhuis in Rotterdam waren onder meer burgemeester Aboutaleb en de Turkse Ambassadeur in Den Haag aanwezig om het team toe te spreken. Naast de Rotterdamse USAR-leden werden ook een aantal medewerkers van Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond, die op vrijwillige basis met het USAR-team zijn meegereisd, geprezen voor hun inzet.

Bekijk de beelden van de huldiging in de video hieronder:

Reddingswerkers bij aardbeving Turkije gehuldigd
0:32
Reddingswerkers bij aardbeving Turkije gehuldigd

Twaalf mensen en een hond gered

Het Nederlandse Urban Search and Rescue Team (USAR) was zes dagen actief in het rampgebied in het door een aardbeving getroffen Turkije. Op basis van aanwijzingen van de Nederlandse teams zijn twaalf mensen en een hond levend onder het puin vandaan gehaald, meldde reddingshondenteam RHWW.

Volgens RHWW zijn er in 47 gevallen reddingspogingen op gang gekomen als gevolg van "een verwijzing" van honden. Vijf lichamen zijn geborgen dankzij de Nederlandse reddingshonden. Door de aardbeving in het zuiden van Turkije, op de grens met Syrië, zijn tienduizenden mensen om het leven gekomen.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.