Terug

Volg Hart van Nederland

Premier Rutte houdt om 19.00 uur opnieuw toespraak vanuit het Torentje

Premier Rutte houdt om 19.00 uur opnieuw toespraak vanuit het Torentje

Politiek

14 dec 2020, 09:58

Premier Mark Rutte houdt maandagavond om 19.00 uur een toespraak vanuit het Torentje. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. Het is de tweede keer dit jaar dat de minister-president een toespraak over de coronacrisis houdt vanuit zijn werkkamer. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Waarschijnlijk zal Rutte in zijn toespraak strengere coronamaatregelen aankondigen. Het kabinet overlegt daar maandag over. Zo zou het sluiten van niet-essentiële winkels overwogen worden. Ook een nieuwe sluiting van onder andere musea, dierentuinen en pretparken zou op tafel liggen, maar volgens Haagse bronnen is daar nog geen besluit over genomen.

Situatie is 'ernstig'

De meeste betrokken bewindspersonen houden maandagochtend crisisoverleg. Later op de dag volgt een extra ingelaste ministerraad. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei voorafgaand aan het beraad dat de situatie "ernstig" is en er volgens hem meer nodig is. Lees ook: Stijging zet door: bijna 10.000 nieuwe coronabesmettingen Uiteraard kijkt het kabinet naar de maatregelen die Duitsland neemt, zei De Jonge, "maar wij hebben wel echt te maken met de Nederlandse situatie". In Duitsland geldt vanaf woensdag een strenge lockdown, waarbij niet-essentiële winkels dichtgaan en ook scholen de deuren sluiten. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.