Terug

Volg Hart van Nederland

Pony en ezel samen op zoek naar 'kerststal', eindigen op carpoolplaats Maarheeze

Pony en ezel samen op zoek naar 'kerststal', eindigen op carpoolplaats Maarheeze

Dieren

11 dec 2020, 12:55

Een pony en een ezel zijn er vrijdagochtend éven tussenuit geknepen en vermaakten zich op de carpoolplaats aan de Ulkedonken in Maarheeze. De grote vraag was natuurlijk: van wie zijn deze rakkers? De shetlandpony en de ezel werden door de politie meegenomen en ondergebracht in een wei in de buurt, schrijft politie Valkenswaard op Facebook. Mirjam, de eigenaresse van ezel Sjefke en pony High Five, had ze nog niet gemist. "Ze belden mij vanmorgen op of we onze pony en ezel kwijt waren. Ik was er toen nog niet geweest, want ik doe 's morgens eerst m’n kinderen naar school brengen. Daarna maak ik m’n ronde om alle diertjes te voeren, waaronder dus ook de pony en ezel." (Tekst gaat verder onder Facebook-bericht)

Geplaatst door Politie Valkenswaard op Donderdag 10 december 2020

Koppige ezel

Het duo had een nieuwe wei gekregen waar nog lekker vers gras in stond, maar de "koppige" ezel vond een 'lek' in hun nieuwe onderkomen en nam samen met zijn beste vriendin de benen, met als eindpunt dus de carpoolplaats. "Ze wilden denk ik op zoek naar een kerststal," grapt Mirjam. Ze zijn nu weer veilig thuis en maken het prima. Wellicht krijgt het nachtelijk avontuurtje nog gevolgen in de vorm van gezinsuitbreiding..? "Het is wel een droom van mij om een muilezeltje te krijgen. Erg leuk voor de kids! We hebben in de zomer hier een maisdoolhof en daarbij een kinderboerderij waar de pony en ezel lopen om mee te knuffelen. Dat zou toch geweldig zijn: een maisdoolhof en daarbij nog een lief muilezeltje die je kan knuffelen!" [gallery ids="1229013,1229014"]

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.