Terug

Volg Hart van Nederland

Woede over WOZ-gluurders: gemeenten eisen foto's van badkamer, keuken en toilet

Politiek

25 okt 2022, 07:06

Gemeenten eisen tot woede van inwoners dat zij foto’s maken van de binnenkant van hun woning, zodat ambtenaren de WOZ-waarde nauwkeuriger kunnen vaststellen. Bewoners moeten afbeeldingen van onder meer hun badkamer, keuken en toilet naar de gemeente mailen, meldt De Telegraaf.

Na inwoners van negen Oost-Brabantse gemeenten, moeten nu duizenden Twentenaren foto’s maken voor de 'WOZ-gluurders'. Verontruste bewoners worden gesteund door lokale politici en de Vereniging Eigen Huis. Zij maken zich vooral zorgen over wat er met hun foto’s gebeurt.

Uitzonderlijke gevallen

Ook de Autoriteit Persoonsgegevens volgt de zaak nauwlettend, zegt woordvoerder Caspar Itz. "De gemeente gaat achter de voordeur kijken. Dat mag alleen in uitzonderlijke gevallen, als het strikt noodzakelijk is. Een kijkje achter de voordeur laat wellicht zelfs zien op welke wijze jij jouw religie uitoefent, welke seksuele liefhebberijen jij hebt of wat jouw politieke overtuiging is."

Gemeenten hopen door de nieuwe werkwijze minder bezwaarschriften tegen de WOZ-aanslag binnen te krijgen.

ANP

Beeld: Funda

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.