Terug

Volg Hart van Nederland

Website voor STAP-budget nu al overbelast: aanvragen gaat dinsdag niet meer lukken

Politiek

28 feb 2023, 10:16

Het digitale loket voor STAP-aanvragen ligt bij overheidswebsite UWV sinds dinsdagochtend 10.00 uur eruit. Inmiddels heeft het UWV via Twitter laten weten dat het indienen van een aanvraag voor het STAP-budget dinsdag niet meer gaat lukken. Het is niet de eerste keer dat aanvragers door de website van het UWV bemoeilijkt worden bij de aanmelding.

Een woordvoerder van het UWV vertelt aan Hart van Nederland: "We konden de wachtende mensen niet langer in onzekerheid laten. Vandaag heeft niemand een aanvraag ingediend. We willen eerst weten wat de oorzaak is, daarna komen we pas met een nieuwe datum. Ik hoop dat de nieuwe datum deze week bekend wordt."

Technische storing

Eerder meldde het UWV op Twitter dat het loket door technische storing dinsdagochtend om 11.00 uur zou openen in plaats van 10.00 uur. Iets voor twaalf liet het UWV via Twitter weten dat het niet mogelijk is het loket dinsdag nog open te stellen. Aanvragers zullen op een andere datum weer een poging mogen wagen.

Veel wachtenden hebben sinds 09.30 uur voor de computer gezeten en zijn niet te spreken over de website. Veel aanvragers delen hun frustratie op Twitter:

Het UWV stelde dinsdagochtend het openingstijdstip al uit van 10.00 uur naar 11.00 uur:

Website voor STAP-aanvragers vorig jaar ook al overbelast

Het is niet de eerste keer dat het online loket voor STAP-aanvragers eruit ligt. Vorig jaar toonde het online portaal van het UWV soortgelijke kuren. Een UWV-woordvoerder liet vorig jaar aan Hart van Nederland weten dat ze goed waren voorbereid op de drukte. Hoe de storing dit jaar weer heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Wat is het STAP-budget?

Werkenden en werkzoekenden vanaf 18 jaar tot aan de AOW-leeftijd kunnen een STAP-budget van maximaal 1000 euro per jaar aanvragen voor scholing en loopbaanontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen.

Voor het STAP-budget is voor 2023 totaal een budget van 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het UWV meldt op hun website dat dit budget verdeeld is over 5 aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 200.000 mensen scholing volgen. 

Op is op

Voor STAP-budget is voor 2023 totaal een budget van 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het UWV meldt op hun website dat dit budget verdeeld is over 5 aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 200.000 mensen scholing volgen. De overheidswebsite hanteert een 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'-regeling. Dat draagt mogelijk bij aan de stormloop op de website die al sinds 10.00 uur dinsdagochtend bezig is.

Onlangs besloot het kabinet vanwege subsidiemisbruik de eerste STAP-aanvraagperiode van januari (start 2 januari 2023) over te slaan. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.