Terug

Volg Hart van Nederland

Voorzitter landbouwoverleg heeft prostaatkanker, treedt wegens ziekte terug

Politiek

2 mrt 2023, 18:01

De huidige gespreksleider van het overleg dat moet leiden tot een landbouwakkoord is teruggetreden. Wouter de Jong heeft te horen gekregen dat hij ernstig ziek is. Landbouwminister Piet Adema moet daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De Jong laat weten dat bij hem prostaatkanker is vastgesteld en dat hem een "ingrijpende operatie" wacht. "Mijn gezondheid eist al mijn tijd en energie op en dat valt niet te combineren met mijn werk voor het Landbouwakkoord."

Adema wenst De Jong "veel sterkte en beterschap". De minister spreekt de komende dagen met kandidaten om hem te vervangen en hoopt daar uiterlijk eind volgende week meer over te kunnen melden.

Het landbouwoverleg is bedoeld om de impasse tussen het kabinet en de landbouw over stikstof te doorbreken. Om de uitstoot daarvan te verminderen moet met name de agrarische sector de komende jaren flink op de schop. Veel boeren missen in die plannen toekomstperspectief voor zichzelf.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.