Terug

Volg Hart van Nederland

Voormalig CDA-bewindsman Knops vertrekt uit Tweede Kamer

Voormalig CDA-bewindsman Knops vertrekt uit Tweede Kamer

Politiek

27 jan 2023, 18:40

CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops verlaat de landelijke politiek. Hij wordt bestuursvoorzitter van de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV). Met die overstap keert de oud-militair naar eigen zeggen terug naar "de wereld van defensie en veiligheid".

Knops begon zijn politieke loopbaan in 1998 als raadslid en later wethouder in de Limburgse gemeente Horst aan de Maas. In 2005 kwam hij voor het eerst in de Tweede Kamer. In het vorige kabinet was hij staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties "Het was een grote eer en waar genoegen om namens mijn partij, samen met vele anderen, bij te dragen aan een beter Nederland", aldus Knops.

Zelf had Knops "zeker wel door willen gaan" als minister of staatssecretaris. Maar: "zo gaat het soms in het leven". Hij suggereerde ook dat hij zou zijn afgeserveerd omdat er anders niet genoeg vrouwen in het kabinet zouden zitten, maar direct betrokkenen bij de kabinetsformatie spraken dat tegen.

Groot genoegen

"Het was een grote eer en waar genoegen om namens mijn partij, samen met vele anderen, bij te dragen aan een beter Nederland", zegt Knops over zijn politieke loopbaan. "Met diezelfde passie zal ik deze missie voortzetten, zij het vanuit een andere rol."

CDA-fractieleider Pieter Heerma noemt Knops "een zeer gewaardeerde collega en een ras-volksvertegenwoordiger" die veel voor Limburg, Nederland en het CDA heeft betekend. "We gaan je ervaring, kennis en humor missen."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.