Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere commissiezalen in Tweede Kamer ontruimd, Kamerleden naar buiten gestuurd

Politiek

13 apr 2023, 12:46

Meerdere commissiezalen in de Tweede Kamer zijn donderdagmiddag kort ontruimd. Ook de omgeving van de Tweede Kamer was afgezet. Het bleek loos alarm te zijn, meldt een beveiliger.

Volgens PVV-leider Geert Wilders was een verdacht pakketje voor hem bezorgd.

Rond 12.30 uur werden alle vergaderingen in de commissiezalen gestopt. Kamerleden en andere mensen die aanwezig waren moesten de zalen verlaten.

Het Team Explosieven Veiligheid was ter plaatse. De politie is nog steeds in de buurt van de postkamer.

Op beelden is te zien dat ook buiten straten waren afgezet:

Abrupt onderbroken

In de livestream van een vergadering in een van de zalen is te zien dat de vergadering abrupt werd onderbroken. "Wij worden verwacht via die kant de zaal te verlaten. In een aanpalende zaal is ergens een calamiteit. Ik weet verder ook niet wat dit is."

Vergadering in Tweede Kamer abrupt gestopt vanwege ontruiming
0:32
Vergadering in Tweede Kamer abrupt gestopt vanwege ontruiming

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.