Terug

Volg Hart van Nederland

Veiligheidsregio Groningen denkt na over sluiting aanmeldcentrum Ter Apel

Veiligheidsregio Groningen denkt na over sluiting aanmeldcentrum Ter Apel

Politiek

21 juli 2022, 19:03

De Veiligheidsregio Groningen onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het aanmeldcentrum Ter Apel tijdelijk te sluiten. Dit vanwege de schrijnende situatie en risico's voor de gezondheid en openbare orde. Dat meldt RTL Nieuws donderdag op basis van uitspraken van de Groningse burgemeester Koen Schuiling tijdens het Veiligheidsberaad.

De situatie in het aanmeldcentrum, waar asielzoekers langs moeten voordat zij hun verblijf in Nederland kunnen voortzetten, is al tijden onhoudbaar. Iedere nacht slapen er tientallen mensen buiten of moeten zij de nacht doorbrengen op een stoel.

Nu moet worden onderzocht of een mogelijk tijdelijke sluiting juridisch toelaatbaar is. Een woordvoerder van burgemeester Schuiling laat aan RTL Nieuws weten dat de situatie van afgelopen tijd "alle perken te buiten" gaat en benadrukt dat het om een "tijdelijke sluiting" gaat, omdat het aanmeldproces zal moeten doorgaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.