Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Plas zaterdag niet bij boerenprotest vanwege bedreigingen

Politiek

7 mrt 2023, 22:57

Caroline van der Plas is zaterdag niet aanwezig bij het boerenprotest in Den Haag. Dat maakte de lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging (BBB) dinsdagavond bekend in Vandaag Inside. Van der Plas gaf aan de keuze te hebben gemaakt vanwege bedreigingen aan haar adres. "Ik voel mij op dit moment niet veilig genoeg om in zo'n massale publiekelijke bijeenkomst op een podium te staan", aldus de politica.

Van der Plas kreeg vorige zomer al te maken met bedreigingen. Het was daarna even rustig, maar de laatste weken is het "weer heel erg onrustig", zo vertelt ze zichtbaar geëmotioneerd. "Dat wil niet zeggen dat ik nu denk: 'Ik sta op een podium en word dood geschoten', maar het overzicht mist voor me. Ik weet niet precies wie daar allemaal zijn."

De bedreigingen zijn voor Van der Plas serieus genoeg om zaterdag niet bij het aangekondigde protest aanwezig te zijn. "Ik heb twee zoons van 23 en 28, die willen hun moeder graag houden. Mijn moeder wil haar dochter graag houden. Ik wil nog een tijdje mee. Ik zeg niet dat er een aanslag komt, maar het is zodanig onrustig dat ik dat niet ga doen."

Pistool

De leider van de BBB merkt dat de samenleving heel onrustig is geworden. "Mensen worden steeds bozer. Er zijn mensen zodanig boos op mij, er worden allemaal theorieën verspreid. Waar ik allemaal van ben en door wie ik word betaald. Ik zeg niet dat er iemand met een pistool staat. Maar het kan zijn dat iemand er zo van overtuigd is dat ik het kwaad ben, dat die denkt: 'Nu ga ik het doen.' Dat risico wil ik niet lopen."

Bekijk in de video hieronder hoe een zichtbaar geëmotioneerde Caroline van der Plas aankondigt niet aanwezig te zijn bij de boerenprotesten:

Van der Plas zaterdag niet bij boerenprotest vanwege bedreigingen
2:27
Van der Plas zaterdag niet bij boerenprotest vanwege bedreigingen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.