Terug

Volg Hart van Nederland

Turkije roept Nederlandse ambassadeur op het matje om protest met koran

Politiek

24 jan 2023, 10:13

Turkije heeft de Nederlandse ambassadeur ontboden vanwege een recent protest met de koran in Den Haag. Het gaat om een reactie op Pegida-voorman Edwin Wagensveld. Hij verscheurde zondag een koran voor het tijdelijke Tweede Kamergebouw.

"We veroordelen en protesteren tegen deze gruwelijke en verachtelijke daad", meldt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. De autoriteiten eisen dat Nederland dergelijke "provocerende acties" niet toestaat.

Ook wordt verwezen naar de koranverbranding van vorige week in Zweden, uitgevoerd door een rechts-extremist. Het ministerie stelt dat de "heilige waarden" van Turkije worden beledigd en dat er sprake is van een haatmisdrijf. "Dit maakt duidelijk dat islamofobie, discriminatie en vreemdelingenhaat geen grenzen kennen in Europa."

ANP

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.