Terug

Volg Hart van Nederland

Trekker mag niet, dan maar met bus: boeren massaal met ov naar Den Haag

Trekker mag niet, dan maar met bus: boeren massaal met ov naar Den Haag

Politiek

8 mrt 2023, 18:19

Dat er maar twee trekkers zijn toegestaan tijdens het boerenprotest op zaterdag houdt boeren niet tegen. Boeren komen massaal met bussen en auto's naar het boerenprotest in het Zuiderpark in Den Haag, laat Farmers Defence Force (FDF) weten.

"Er worden momenteel heel veel bussen georganiseerd door groepen boeren, maar ook door groepen burgers. Er komen ook veel boeren met het openbaar vervoer", zegt Sieta van Keimpema van FDF.

De gemeente Den Haag liet eerder deze week weten dat er maximaal twee tractoren bij het protest mogen staan. FDF riep demonstranten op om niet met de tractor naar Den Haag te komen. "Die trekkers zijn verschrikkelijk duur, die kunnen gewoon in beslag worden genomen", zegt de woordvoerster.

"Het wordt een vreedzame demonstratie. We laten ons niet provoceren zodat de coalitie dramatische beelden kan laten zien in de media", vervolgt ze.

Het trekkerverbod stelt omwonenden van het Zuiderpark niet gerust. Zij vrezen extreme drukte en schade door de komst van de boeren, vertelden ze dinsdag tegen Hart van Nederland:

Keimpema verwacht een opkomst van zeker 50.000 mensen bij de protestactie, "maar ik hoop op het dubbele." De boerenactiegroep wilde aanvankelijk met 5000 tractoren naar Den Haag komen. FDF verwacht niet dat boeren zaterdag met de trekker zullen komen, maar sluit niet uit dat ze naar omringende plaatsen uitwijken.

De demonstratie begint om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De protestactie is volgens FDF niet alleen om de boerenstandpunten naar voren te brengen, zoals over het stikstofbeleid en gedwongen uitkoop van boeren. Maar ook om allerlei andere maatschappelijke problemen onder de aandacht te brengen.

Volgens haar spreken er verschillende politici die het huidige coalitiebeleid "ook afkeuren".

Overigens zijn de boeren erg boos over het aangekondigde trekkerverbod. "Het is wéér een verbod dat in strijd is met het recht op demonstratie. Voor ons is de trekker symbool als we willen demonstreren."

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.