Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen boeren protesteren bij conferentie provincie in Hoorn

Politiek

2 feb 2023, 09:40

Tientallen boeren protesteren donderdag op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Hoorn. Daar houdt de provincie Noord-Holland een conferentie over de 'koers voor het landelijk gebied'.

Een vijftigtal trekkers staat voor het hotel, Jack's Casino en de Vue-bioscoop. De boeren krijgen van het hotel een kop koffie aangeboden.

De actie was aangekondigd door Boeren in Actie Noord-Holland. Het verkeer op de naastgelegen A7 heeft er geen last van. Handhavers houden de situatie in de gaten.

'Dit lijkt niet eens op samen'

De actievoerders wijzen onder meer naar de naam van de conferentie: 'Samen zetten we de koers voor het landelijk gebied'. "Met samen bedoelt de provincie samen met het Rijk, gemeenten en waterschappen. Graag maakt men ook gebruik van de kennis van natuurbeheerders en als allerlaatste in de rij staan de boeren en inwoners. Dit lijkt niet eens op samen", aldus de boeren.

Vorige week protesteerden een groep boeren ook al bij het Provinciehuis in Groningen. Een aantal actievoerders werd toen uitgenodigd om binnen te praten met verantwoordelijk gedeputeerde Johan Hamster. Beelden van dat protest zie je hieronder:

Politie zet deel Groningen af om boerenprotest, meer trekkers dan toegestaan
0:27
Politie zet deel Groningen af om boerenprotest, meer trekkers dan toegestaan

ANP

Beeld: GLOCALmedia

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.