Terug

Volg Hart van Nederland

Tienduizenden euro's boete voor Ongehoord Nederland om schenden journalistieke code

Tienduizenden euro's boete voor Ongehoord Nederland om schenden journalistieke code

Politiek

7 juli 2022, 15:26

De raad van bestuur van de NPO heeft besloten om aan Ongehoord Nederland (ON!) een financiële sanctie op te leggen. Het gaat om in totaal ruim 93.000 euro, die volgend jaar wordt verrekend met het omroepbudget.

Het bestuur is van mening dat de omroep door het schenden van de journalistieke code van de NPO "onvoldoende uitvoering heeft gegeven aan de bereidheid tot samenwerking binnen het publieke omroepbestel".

Nepnieuws, eenzijdige gasten, geen kritische vragen

De sanctie houdt in dat een bedrag ter hoogte van 2,5 procent van het voor ON! vastgestelde jaarbudget voor het jaar 2022 wordt ingehouden. Het gaat dan om ruim 93.000 euro. Dit bedrag zal overigens niet worden verrekend met het al vastgestelde budget voor 2022, maar met het nog vast te stellen budget voor het jaar 2023.

Het besluit is genomen na een pittig rapport van de ombudsman van de NPO. Deze constateerde dat Ongehoord Nederland structureel nepnieuws verspreidt, te eenzijdige gasten uitnodigt en vrijwel geen kritische vragen stelt.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.