Terug

Volg Hart van Nederland

60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren wegens verkeersovertredingen

60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren wegens verkeersovertredingen

Politiek

24 mrt 2023, 16:36

Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie is vrijdagmiddag door de politierechter in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en een week voorwaardelijk.

Van Meijeren stond terecht voor rijden door rood licht met een deelscooter, terwijl zijn rijbewijs eerder door de rechter was afgenomen. De politicus werd in december 2021 aangehouden.

Spijtbetuiging

Het Kamerlid was niet bij de zitting aanwezig. In een mail aan de rechtbank bekende hij dat hij zonder rijbewijs op een snorfiets reed. Hij betuigt daarvoor zijn spijt, schrijft hij. Hij was naar eigen zeggen niet op de hoogte dat hij een rijbewijs nodig had voor een snorfiets. "Maar ik realiseer me dat iedereen de wet behoort te kennen."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.