Terug

Volg Hart van Nederland

Is stemhulp 'Steffie' dé uitkomst voor honderdduizenden Nederlanders?

Politiek

17 feb 2022, 23:29

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan! Maar honderdduizenden Nederlanders die laaggeletterd zijn of een verstandelijke beperking hebben, stemmen niet of stemmen ongeldig. Hopelijk komt daar nu verandering in met stemhulp 'Steffie'.

De stemhulp, die de gebruiker kalm en overzichtelijk langs stellingen loodst, leest voor en geeft uitleg bij ingewikkelde woorden. Hierdoor kunnen bovengenoemde groepen hopelijk een beter beeld vormen van de (lokale) politiek. Donderdagmiddag is deze speciale stemhulp, in combinatie met het Kieskompas, gelanceerd.

Ondersteuning bieden

Steffie is een vorm van e-learning die sinds 2002 onafhankelijke en begrijpelijke informatie aanbiedt. Verder wordt Steffie ingezet om laaggeletterden, senioren, kinderen, mensen met een verstandelijke beperking en migranten en vluchtelingen van begrijpelijke informatie en oefeningen te voorzien. Ook kan het inburgeringsplichtigen ondersteunen bij het eigen maken van de Nederlandse gebruiken.

Vanaf donderdag is het Kieskompas met Steffie voor de volgende gemeentes hier beschikbaar: Amersfoort, Arnhem, Bergen, Den Haag, Diemen, Hoorn, Midden-Groningen, Sittard-Geleen, Utrecht, Veldhoven, Vijfheerenlanden, Westerwolde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.