Terug

Volg Hart van Nederland

Slecht nieuws voor zonnepaneelbezitters: Kamermeerderheid wil subsidieregeling afbouwen

Politiek

16 jan 2023, 22:54

Er breken spannende tijden aan voor zonnepaneelbezitters: Den Haag wil de spelregels gaan veranderen omdat de zogenaamde salderingsregeling te veel geld kost. Deze moet nu afgebouwd gaan worden. En dat kan een hoop Nederlanders raken in de portemonnee.

Salderen draait om het volgende: zonne-energie die je terug levert aan het net, kan verrekend worden met de energie die je afneemt. Dit levert dus een financieel voordeel op voor bezitters van zonnepanelen, maar ook voor sociale huurders. Die hebben soms de mogelijkheid mee te profiteren van de zonnepanelen van de corporatie, een mooi extraatje in economisch zware tijden.

Kamermeerderheid

Woningcorporaties waarschuwen er nu zelfs voor dat ze de kosten, die mogelijk gemaakt gaan worden als de regeling eenmaal afgebouwd of voorbij is, zullen moeten doorberekenen naar de huurder. Ook zullen ze niet meer geneigd zijn om nieuwe zonnepaneelprojecten op te zetten in sociale huurwijken.

De Tweede Kamer praat dinsdag over de regeling, maar bekend is dat er al een Kamermeerderheid is die de regeling wil afbouwen.

Hart van Nederland heeft een aantal eigenaren van zonnepanelen gesproken. Die noemen het afbouwen van de regel "niet eerlijk" of "slecht".

Slecht nieuws voor zonnepaneelbezitters: kamermeerderheid wil subsidieregeling afbouwen
2:07
Slecht nieuws voor zonnepaneelbezitters: kamermeerderheid wil subsidieregeling afbouwen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.