Terug

Volg Hart van Nederland

Ruzie in coalitie om woningwet minister De Jonge: 'VVD laat haar masker vallen'

Ruzie in coalitie om woningwet minister De Jonge: 'VVD laat haar masker vallen'

Politiek

17 feb 2023, 08:25

De coalitiepartijen gaan nu al rollend over straat over de nieuwe woningwet die woonminister Hugo de Jonge donderdag ontvouwde. De VVD ziet er niets in dat gemeenten straks mogelijk verplicht kunnen worden tot meer sociale huurwoningen, tot woede van coalitiepartners CDA en ChristenUnie.

"Een absurd idee om dit in heel Nederland te gaan opleggen", laat Kamerlid Peter de Groot weten aan de NOS. "Deze minister wil de achterstandswijken van de toekomst over heel Nederland uitrollen." In sommige gemeenten is juist te veel sociale huur, vindt de VVD, iets wat De Jonge overigens ook erkent.

'VVD laat haar masker vallen'

Kamerlid Pieter Grinwis van de ChristenUnie reageert woedend en concludeert dat de liberalen niet willen meewerken aan een oplossing van de problemen op de woningmarkt. "De VVD laat haar masker vallen", twittert hij. "Ben je dakloos, pech gehad. Ben je mantelzorger, je kunt de boom in."

Als iemand weet hoe moeilijk het is om een woning te vinden op dit moment, is het Debbie wel:

CDA-parlementariër Derk Boswijk wijst erop dat het voormalig VVD-woonminister Stef Blok was die ooit concludeerde dat de woningmarkt 'af ' was. "Dat is de oorzaak van de grote woningnood nu", zegt hij, en net nu CDA-minister De Jonge die wil gaan aanpakken "trekt de VVD haar handen ervan af".

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.