Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte op weg naar het WEF: 'Niks spannends, wel veel praktischer'

Rutte op weg naar het WEF: 'Niks spannends, wel veel praktischer'

Politiek

18 jan 2023, 23:31

Minister-president Mark Rutte is op weg naar het World Economic Forum, kortweg WEF, in het Zwitserse Davos. Vanuit een taxibusje praat hij zijn online volgers even bij over wat er de komende dagen gaat gebeuren. "Er was best wat over te doen de laatste dagen. Er zouden spannende dingen gebeuren. Nou, dat valt allemaal erg mee."

De premier legt in navolging van kritieken uit de complothoek uit wat er precies gebeuren gaat op het WEF. "Daar zijn panels om te praten over belangrijke ontwikkelingen." Donderdagochtend staat een discussie over de oorlog in Oekraïne op het programma, iets waar Rutte in zijn videoboodschap dan ook naar verwijst. "Dat wordt gelivestreamd. Hoe blijven wij Oekraïne steunen in de strijd tegen Rusland?"

Geen besluiten

Daarnaast is het voor de premier de uitgelezen kans om met tal van landsbestuurders, wetenschappers, bedrijven en journalisten in contact te komen, omdat die op dat moment allemaal verzameld zijn in de Zwitserse plaats. "Je doet er heel veel ideeën op. En zou je dit apart moeten doen dan praat je misschien wel over letterlijk tientallen reizen naar deze mensen toe, of zij naar mij of naar ons. Dit is dus ook veel praktischer."

Ook heeft Rutte voor sommige mensen nog een geruststelling: "Er worden geen besluiten genomen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.