Terug

Volg Hart van Nederland

Route Koningsdag 2023 bekend: start in Rotterdam-Zuid

Route Koningsdag 2023 bekend: start in Rotterdam-Zuid

Politiek

20 feb 2023, 15:24

Koning Willem-Alexander en zijn gevolg beginnen de route op Koningsdag in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. Dat heeft de gemeente Rotterdam bekendgemaakt. De route van de koninklijke familie start donderdag 27 april om 11.00 uur op het Afrikaanderplein.

De koninklijke familie start de route te voet en gaat daarna onder meer per watertaxi verder langs het schip SS Rotterdam, hotel New York de Nieuwe Maas over en onder de Erasmusbrug door. Het deel over het water eindigt bij de trappen voor Plein 1940 bij het oorlogsmonument De verwoeste stad, van kunstenaar Ossip Zadkine.

Verjaardagsfeest

Via de kubuswoningen loopt het koninklijk gezelschap naar de Binnenrotte, het plein voor de Markthal. Daar is een verjaardagsfeest gepland dat tot 17.00 uur duurt. Welke artiesten optreden wordt samen met het volledige programma op 30 maart bekendgemaakt. De route, zonder de oversteek op de Nieuwe Maas, is een kilometer lang. Zoals gebruikelijk op Koningsdag houdt het gezelschap op diverse plaatsen langs de wandelroute stil. De tocht zal in zo'n twee uur worden afgelegd en wordt traditiegetrouw uitgezonden door de NOS.

Het is dit jaar 31 jaar geleden dat toenmalig koningin Beatrix Rotterdam bezocht voor Koninginnedag. Ook toen deed ze het Afrikaanderplein aan. Die dag begon in de wijk Overschie werd afgesloten met een balkonscène op het stadhuis op de Coolsingel.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.