Terug

Volg Hart van Nederland

PVV'ers houden mond dicht over mogelijke minister-president Plasterk

Politiek

14 mei 2024, 17:47

Wie wordt de nieuwe minister-president van Nederland? In Den Haag zijn ze nog druk aan het praten, maar er lijken vingers naar Ronald Plasterk te wijzen. Onze verslaggever Merel Ek checkt bij de PVV of de geruchten kloppen. Zonder al te veel succes.

Verschillende bronnen melden aan de politieke redactie van RTL Nieuws dat Ronald Plasterk in beeld is als beoogd minister-president. Zij noemen Plasterk als de meest waarschijnlijke kandidaat voor het Torentje, om het extraparlementaire kabinet te gaan leiden.

Onze politiek verslaggever Merel Ek ging daarop zelf langs bij de PVV om te vragen of dit klopt, maar de Kamerleden houden hun mond potdicht. Zowel Marjolein Faber, Maikel Boon, Reinder Blaauw en Willem Boutkan willen geen commentaar geven.

Tipje van de sluier?

Hidde Heutink laat iets meer van zich horen. Hij wil er niet heel veel over kwijt en verwijst naar PVV-leider Geert Wilders: "Die weet het wel." Dion Graus geeft ook aan dat hij van niks weet, omdat hij niet bij de onderhandelingen aanwezig is: "En daar ben ik heel blij mee."

Of Plasterk dus daadwerkelijk de nieuwe minister-president wordt is nog even afwachten. De partijen zitten tot en met woensdag aan tafel. Dan moet er meer duidelijk worden wat voor soort kabinet er gevormd gaat worden.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.