Terug

Volg Hart van Nederland

Premier Rutte, Kaag en vier andere bewindslieden naar Davos voor WEF

Premier Rutte, Kaag en vier andere bewindslieden naar Davos voor WEF

Politiek

18 mei 2022, 14:48

Premier Mark Rutte, vier ministers en een staatssecretaris gaan volgende week namens het Nederlandse kabinet naar Davos om deel te nemen aan het World Economic Forum. De internationale bijeenkomst van invloedrijke politici, zakenlieden en andere leiders, was vanwege de coronacrisis twee jaar lang online en werd ook dit jaar verplaatst.

Naast Rutte gaat ook vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag naar Zwitserland. Verder wonen Kajsa Ollongren (Defensie), Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Vivianne Heijnen (staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) de top bij.

Kritiek

Het World Economic Forum is al jaren een belangrijke bijeenkomst voor wereldleiders en daardoor ook al langer onderwerp van theorieën over (al dan niet geheime) afspraken die daar gemaakt zouden worden. Ten tijde van de coronacrisis zwol die kritiek aan.

Een groot deel van de bijeenkomst is te volgen via livestreams van de sessies die georganiseerd worden. Die gaan onder meer over klimaatverandering, het coronavirus en de oorlog in Oekraïne.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.