Terug

Volg Hart van Nederland

Politie houdt demonstrerende huisartsen tegen bij Binnenhof: 'Wij willen Kuipers zien'

Politie houdt demonstrerende huisartsen tegen bij Binnenhof: 'Wij willen Kuipers zien'

Politiek

1 juli 2022, 15:56

Politie heeft vrijdagmiddag demonstrerende huisartsen tegengehouden bij het Binnenhof. De groep vertrok vanaf de demonstratie op het Malieveld in Den Haag, waar de actievoerders aandacht vroegen voor de drukte in de huisartsenzorg.

Gezondheidsminister Ernst Kuipers zou naar de demonstratie komen, maar door de uitgelopen ministerraad kon hij niet meer aanwezig zijn. Honderden demonstranten vertrokken vervolgens naar het Binnenhof om verhaal te halen bij Kuipers.

Spontane actie

Volgens politiek verslaggever Merel Ek is de sfeer gemoedelijk, al is er wel veel politie op de been. "Het gaat om een spontane actie van de huisartsen om naar het Binnenhof te trekken. Ze roepen 'Wij willen Kuipers zien'", aldus Ek.

Na een minuut of tien vertrok een deel van de groep in een polonaise. De demonstratie levert flink wat problemen op in het Binnenhof, meerdere dienstauto's van ministers staan vast vanwege de demonstratie.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.