Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw geen plek in opvang Ter Apel: ruim 100 asielzoekers slapen op stoel

Opnieuw geen plek in opvang Ter Apel: ruim 100 asielzoekers slapen op stoel

Politiek

7 juni 2022, 23:08

In het aanmeldcentrum in Ter Apel is komende nacht voor zeker honderd mensen geen bed. Deze mensen hebben onderdak maar brengen de nacht door op stoelen in de recreatiezaal en de wachtruimte van het aanmeldcentrum, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

In Ter Apel is plek voor 2000 mensen. De afgelopen nachten was het druk in het aanmeldcentrum en sliepen ook steeds ongeveer vijftig personen op stoelen, aldus de woordvoerder. Ter Apel kampt al langer met grote drukte omdat de doorstroom van vergunninghouders vanuit opvanglocaties naar woningen stagneert. Hierdoor moet het COA vaak op het laatste moment nog extra slaapplekken vinden en slapen asielzoekers soms op stoelen.

De 25 veiligheidsregio's bereiden zich voor om de komende tijd meer mensen op te vangen via crisisnoodopvangplekken om Ter Apel te ontlasten. In die crisisnoodopvang worden mensen opgevangen in bijvoorbeeld sporthallen of tenten.

Buiten slapen

Eerder moesten mensen zelfs buiten slapen, zo is te zien in onderstaande Hart van Nederland-reportage die eerder werd uitgezonden.

Vluchtelingen Ter Apel boos na nacht buiten slapen
1:16
Vluchtelingen Ter Apel boos na nacht buiten slapen

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.