Terug

Volg Hart van Nederland

Kamerlid Laura Bromet van Twitter na ophef over 'respectloze' tweet over boerenprotesten

Kamerlid Laura Bromet van Twitter na ophef over 'respectloze' tweet over boerenprotesten

Politiek

10 juli 2022, 11:26

Tweede Kamerlid Laura Bromet heeft veel kwaad bloed gezet met haar omstreden tweet over de boerenprotesten. "Om je kapot te schamen", klinkt het op social media. Inmiddels heeft de GroenLinks-politica een 'Twitter-pauze' genomen "vanwege het reces".

Eerder deze week ging op Twitter een foto rond van een zwarte wagen die geparkeerd staat voor de Hervormde Kerk in Ilpendam. Over de wagen is een omgekeerde Nederlandse vlag - die bij veel boerenprotesten te zien is - gedrapeerd. Ook staan er twee gele klompen op de motorkap. Naast de kerk is ook nog 'blauw-wit-rode'-vlag opgesteld.

Bromet deelde de foto donderdagavond en schreef er "Goede tijden voor de vlaggenfabriek" bij. Die opmerking schoot bij veel twitteraars in het verkeerde keelgat. Sommige twitteraars claimen dat het om een uitvaart zou gaan, maar dat is niet bevestigd. Desondanks is de gewraakte tweet inmiddels niet meer te zien. Sterker nog: het account van het GroenLinks-Kamerlid staat zelfs offline.

Volgens Twitteraar Martijn Jetses, die in de straat woont waar de foto is genomen, was er geen uitvaart voor een boer. "De auto en vlaggen zijn van de buren", zegt hij. Jetses zegt verder geen commentaar te willen leveren. "Geen fan van Bromet verder, maar dit klopte niet", schrijft hij op Twitter.

Bromet is met 'Twitter-pauze'

De woordvoerder van Bromet bevestigt zondag aan Hart van Nederland dat zij de tweet inderdaad eerder heeft geplaatst. "Het is onduidelijk of het ook echt gaat om een boer. Dat wordt gesuggereerd, maar is niet duidelijk", klinkt het verweer. "Als het wel zo is, biedt Laura haar oprechte excuses aan. Als het niet zo blijkt, is het vooral ophef vanuit rechtse kant."

Het Twitter-account van Bromet is inmiddels dus offline, maar volgens haar woordvoerder heeft dat niets te maken met ophef over haar 'boerentweet'. Vanwege het zomerreces van de Tweede Kamer heeft de politica een "Twitter-pauze" ingelast, zo luidt de verklaring. "Daarna zal ze haar account weer activeren."

Op Twitter is #LauraBromet zondagochtend trending in Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.